Top
Image Alt

A legjobb gyerek- és ifjúsági előadások Kaposváron versenyeznek

Hírek A legjobb gyerek- és ifjúsági előadások Kaposváron versenyeznek

A legjobb gyerek- és ifjúsági előadások Kaposváron versenyeznek

Huszonöt előadással és számos szakmai és kísérőprogrammal várja az érdeklődőket a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, amelyet május 6. és 10. között rendeznek a somogyi vármegyeszékhelyen.

A Kolibri Színházban működő ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében sorra kerülő seregszemlén a 2022 után bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, színházi nevelési programok vesznek részt korosztályok szerint csoportosítva.

A nemzeti versenyprogramba 22 darab került, az alkotásokat Cziráki Judit dramaturg, fordító, művészeti tanácsadó több mint száz pályázott produkcióból választotta ki. A biennálé nemzetközi programját neves határon túli és külföldi társulatok képviselik.

Köztük lesz a ciprusi Still Theater Group Still! A szobor, ami bejárta a világot című előadásával, a Ljubljana Puppet Theater pedig a tavalyi Színházi Olimpián bemutatott Alagút című produkcióját hozza el Kaposvárra. A fesztivált a Csiky Gergely Színház Túl a Maszat-hegyen című előadása zárja.

Az ötnapos rendezvénynek a Csiky Gergely Színház, az Együd Árpád Kulturális Központ (Agóra), a Szivárvány Kultúrpalota és a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola ad otthont.

Az ASSITEJ Magyar Központ a Csiky Gergely Színházzal közösen 2002 óta kétévente rendezi meg a biennálét, a versenyprogramban helyett kapott legjobbnak ítélt produkciót Üveghegy-díjjal jutalmazza a szakmai zsűri. A versenyprogram mellett szakmai beszélgetéseket, konferenciát is tartanak Kaposváron. A biennálé részletes programja itt olvasható.

Magyar Bábművészek Szövetsége

Állami- és magánbábszínházak, bábszínházi alkotók szövetsége.