Top
Image Alt

Advent a Vaskakasban

Hírek Advent a Vaskakasban

Advent a Vaskakasban

Minden győri kisgyerek tudja, hogy évek óta advent idején a Mikulás a győri bábszínházat választja lakhelyéül.

Levélben, telefonon, videochaten értekezik a társulattal egyebek közt arról is, hogy milyen kuckót szeretne, hány váltás palástra Mikulás-öltözetre van szüksége, hogy mekkora leszállópályán fér él a szarvasok húzta szánjával a bábszínház tetején, hogy milyen ízű a kedvenc gyümölcsteája, hogy a mézes kekszet szereti a legjobban. A vaskakasok pedig örömmel teljesítik minden kívánságát.

 

 

 

Felépítették a Mikulásházat, pihe-puha ágyikóval, csillogó-villogó pompás díszekkel, segítő manókkal, kandallóban lobogó meleget adó tűzzel, mézeskalács illatú szeretettel.

A mentás fogkrémről sem feledkeznek meg, hisz tavaly véletlenül zsályásat vettek. Brrr…

Meg is érkezett, itt is van a Mikulás! Öröm látni, hogy mennyire elégedett az ünneplőbe öltöztetett bábszínházzal! Megcsodálta a hógömb-tornyot, nagyokat nevetett az Apukák karácsonyi játékai című kiállítást megtekintve, s birtokába vette a Mikulásházat, ahol miután üdvözölte a manókat – név szerint mindegyiket – rögtön ágyba bújt, hogy pihenten fogjon hozzá az ajándékok célba juttatásához.

 

December elseje óta rengeteg kisgyerek tette tiszteletét nála. Bekukkantottak a Mikulásházba, megkóstolták a mézes kekszet, hörpintettek a finom „mikuláskedvence” gyümölcsteából, mosolygós mikulásfüzéreket gyártottak, s leveleket, kívánságokat fogalmaztak meg:

Kedves Mikulás! Nagyon várlak! Úgy szeretném, ha többször is eljönnél! Gyere minden nap!

Kedves Mikulás! Szerintem olyan vagy, mint egy meleg, puha kesztyű.

Olyan jó lenne, ha tudnál segíteni, Mikulás, hogy idén mindenki sokkal boldogabb legyen!

Állítólag, mikor ezeket a leveleket olvassa, a neki ajándékba szánt rajzokat nézegeti, gyakrabban kell a száncsengős zsebkendőjét használnia…

A Mikulásház, a hógömbtorony és az Apukák karácsonyi játékai című kiállítás egész hónapban várja nyitvatartási időben és minden hétvégén a gyerekeket, családokat. És az előadásokról se feledkezzünk meg! A naptár ide kattintva böngészhető végig, sőt a jegyet akár azonnal meg lehet venni.

 

A Karácsonyi bérletünk december 1-től vásárolható 7500 forintos áron. A csomag tartalmaz egy 2024-ben 4 előadásra beváltható bérletet, egy vaskakasos rajzfüzetet és egy vaskakasos színesceruza-készletet.

Az évad második felében új előadásokkal bővül repertoárunk: a Több, mint 1 népmese és Rózsa és Ibolya című előadásokra már nagyban zajlik a készülődés.

Magyar Bábművészek Szövetsége

Állami- és magánbábszínházak, bábszínházi alkotók szövetsége.