Top
Image Alt

Bábos alkotók kritikusdíjai

Hírek Bábos alkotók kritikusdíjai

Bábos alkotók kritikusdíjai

A Színházi Kritikusok Céhe az idén 44. alkalommal osztotta ki a Színikritikusok díját. Több bábszínházi érintettségű alkotót is jelöltek és díjaztak a szavazók.

A legjobb független színházi előadás díját a FÜGE és az ESZME koprodukciójában létrejött Ki ölte meg az apámat? című előadás nyerte. Különdíjat kapott a Dekameron 2023 (Budapest Bábszínház) bábjaiért Hoffer Károly, zeneszerzői díjat Az utolsó bárány (Budapest Bábszínház) zenéjéért Cseri Hanna. A legjobb gyerek- és ifjúsági előadásnak járó díjat a Gólem Színház Kócos macskaember-kölyök című produkciója nyerte, a legígéretesebb pályakezdő Cseri Hanna, a Budapest Bábszínház társulatának tagja lett.

A jelöltek között szerepelt a legjobb színpadi zene kategóriájában a kecskeméti Ciróka Bábszínház Barguzin című előadásának zenéjéért Rozs Tamás, valamint a különdíj kategóriájában a Kísérleti Stúdió újraélesztéséért a Budapest Bábszínház. A legjobb új magyar dráma díjára jelölték a szavazók a Fábián Péter Barguzin című darabját és Gardenö Klaudia bábrendezőt.

 

 

Fotók: Színházi Kritikusok Céhe /  Éder Vera

Magyar Bábművészek Szövetsége

Állami- és magánbábszínházak, bábszínházi alkotók szövetsége.