debrecen Tag

Posts tagged "debrecen"

A koronavírus-járvány sem szegte kedvét a Vojtina Bábszínház kedvelőinek, hisz ismét növekvő, már-már a teljesítőképesség határát jelző néző-és bérletszámmal zárja a 2023/2024-es évadot az intézmény. Szeptembertől rekordszámú, több mint 44 ezer gyermek fordult meg a bábszínház Kálvin téri és Kossuth utcai játszóhelyein, s csaknem 7200 bérletes nézővel büszkélkedhetnek. Asbóth Anikó, a bábszínház igazgatója

TÁRGY és / vagy FIGURA a dráma szolgálatában: tárgyak, figurák, bábok jelenléte a dráma feldolgozásában címmel műhelykonferenciát rendeznek a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál nyitó szakmai eseményeként június 6-án 13 órától a MODEM-ben és a Vojtina Bábszínház Kossuth utcai játszóhelyén.   A Magyar Drámapedagógiai Társaság, Debrecen Megyei Jogú Város, a Vojtina Bábszínház és a Csokonai

A 10. Színházi Olimpia eseményein – Budapesten és szerte Magyarországon – a világ színházi életének meghatározó alkotóinak előadásai láthatók, ezeken túl tánc-, báb- és utcaszínházi előadások. Az olimpia központi eseményei a szervező budapesti Nemzeti Színházban, a IX. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében láthatók. A magyarországi Színházi Olimpia szervezésének kulcsfogalmai az autonómia,