Győrkőcfesztivál

Fesztiválok Győrkőcfesztivál

Győrkőcfesztivál

A fesztivál koncepciója: a cél, hogy egy hétvégére játszótérré változzon Győr egész belvárosa.

A Vaskakas Bábszínház tematikusan, művészeti áganként helyezi el a fesztivál programjait a győri belváros területén. Fontosnak tartják a „zöld gondolat” megjelenését a fesztivál egész területén, valamint egy tematikus helyszínen is. Igy fogalmazódott meg a „Hetedhét művészet zöldben Győrben” gondolat, mely érzékletesen összefoglalja a szervezők szándékait.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a Győrkőc, amely mára 50 ezer egyéni látogatójával Közép-Európa legnagyobb gyerekfesztiváljává vált, megőrizze művészeti fesztivál jellegét, éppen ezért a háromnapos rendezvénysorozat „tömegjátékai” esetében is fontos szempont az egyediség és a művészi minőség. Hogy a fesztivál jó úton jár e törekvésével, kiválóan jelzik az elmúlt években kapott díjak.

A Győrkőc mottója: „10 helyszínen 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van” – vagyis a Győrkőcfesztivál minden, Győrbe látogató, Győrkőckarszalagot kiváltó 14 év alatti gyerek számára ingyenes. Ez az ingyenesség természetesen nem valósulhatna meg a fesztivál nagylelkű támogatói nélkül.