Top
Image Alt

SZINkópé Gyerekfesztivál

Aktuális SZINkópé Gyerekfesztivál

SZINkópé Gyerekfesztivál

A SZINkópé Gyerekfesztivál az idén 75 éves Kövér Béla Bábszínház 4 napos programsorozata, melynek célja, hogy az idelátogatók jobban megismerhessék a város kultúráját és nem utolsó sorban a város lakóit. Célunk egy olyan programsorozat létrehozása, ahol a dél-alföldi régió családjai remek lehetőséget kapnak egy nyár végi kavalkádnak: bábelőadások és koncertek, egész nap zajló interaktív játékok tömkelege várja az idelátogatókat.

Rövid távú célunk egy olyan művészeti tematikájú, művészeti programot kínáló fesztivált életre hívni évről-évre, aminek középpontjában a családok és a gyerekek állnak. Sokrétű programjaink összeállításánál szándékolt célunk volt a báb műfaj sokszínűségét is a hozzánk látogatók elé tárni. Több program és előadás is érthető az ide látogató külföldiek számára is, ezzel a közeli határokon átívelő régió olyan központjává válhatunk családspecifikus fesztiválunkkal, amely Szeged városához is egy új jelentéstapadással válhat idegenforgalmi célponttá.

Hosszú távon szeretnénk fesztiválunkat egy közösség ön-ünnepévé, a város és a régió gyerekeinek, családjainak széles kulturális programokat nyújtó eseményévé növelni, a kulturális fogyasztási igényeket minőségi irányba alakítva.

Egy kulturális paradigmaváltásra vállalkozunk, ezzel a város turisztikai és gazdasági életére is kiható kulturális turizmust életre hívva a gyerekesek körében is, a sokszínű szegedi kulturális élethez kapcsolódva.

Magyar Bábművészek Szövetsége

Állami- és magánbábszínházak, bábszínházi alkotók szövetsége.