Top
Image Alt

Júliusban: SZINkópé

Hírek Júliusban: SZINkópé

Júliusban: SZINkópé

Július 19-20-21-én újra SZINkópé fesztivál lesz az újszegedi Erzsébet Ligetben.

A Kövér Béla Bábszínház fesztiválját idén július 19-21-én rendezik meg. Őrületes családi kavalkáddal készülnek, ahol a legkisebbek és legnagyobbak egyaránt megtalálhatják kedvenc programjukat.

Pénteken, július 19-én 18 órakor egy fesztiválnyitogató és hangulatteremtő óriásbábos utcai menetre várják az érdeklődőket a Roosevelt téri játszótéren, ahonnan indul a vonulás. Feltűnő lesz és zenés, mindenki hozzon bubifújót!

Július 20-21-én bábelőadások, koncertek, interaktív játékok egész sora várja a fesztiválozókat az újszegedi Erzsébet Ligetben, szombat és vasárnap 10 és 19 óra között. A részletes program a bábszínház facebook eseményénél és a honlapján is elérhető.

Őrületes programkínálat
Elképesztő mennyiségű előadás, minden nap koncertek, megannyi interaktív játék, szegedi civilek és intézmények kitelepülése – igen, ez mind két napban a SZINkópén! Napi öt bábos előadás, a Kövér Béla Bábszínház saját bábkoncertje, valamint Rutkai Bori Banda és Kiskalász zenekar a színpadon, avagy a Tiszavirág téren! Lesz a sétányon a SkálaKópé zenekar és a Dodók menete, de feltűnik megannyi játék is, úgy, mint a Kövér Béla Bábszínház saját fejlesztésű társasjátéka, a Port Ciggedin, jön Kádár Ferkó fotószínháza, lesz Tekergőtér és Banyaforgó, de Felhővadászat és Emeld a magasba! darus játék is. A szegedi civilek és intézmények izgalmas foglalkozásokkal várják az érdeklődőket a Sirály téren, a Ponty tér pedig a csöppségek puha birodalma lesz ezen a hétvégén.

Környezettudatosan, piknikhangulatban

A fesztiválon idén sem lesz catering szolgáltatás, a környezettudatosság jegyében. A Ligetben található közkutak rendelkezésre állnak a kulacsokat újratölteni, de napijeggyel vagy bérlettel a ki- és bejutás egész nap adott, így a közeli boltok, étkezdék könnyedén látogathatók. A szervezők hangsúlyozzák: érkezzenek a családok pokróccal, csomagolt uzsonnával, és piknikhangulatban költsék el az uzsonnát, akár a csöppségek terén lekucorodva, akár előadást nézve, vagy egy sörpadra heveredve!

Jegyek júniusban még kedvezőbb áron

Jegyek és bérletek a bábszínház weboldalán elérhetők, jelenleg Kishajó fantázianevű kedvezményes árakon. A jegyárforduló július 1-jével történik meg, így érdemes még a hónap utolsó napjaiban beszerezni a belépőket, utána már csak a Gőzhajó árak lesznek elérhetők online, akárcsak majd a helyszínen is. A helyszínen készpénzzel, bankkártyával és OTP SZÉP kártyával is lehet majd fizetni.

Magyar Bábművészek Szövetsége

Állami- és magánbábszínházak, bábszínházi alkotók szövetsége.