Top
Image Alt

Nyári alkotótábor a Budapest Bábszínházban

Hírek Nyári alkotótábor a Budapest Bábszínházban

Nyári alkotótábor a Budapest Bábszínházban

Alsó tagozatok diákoknak szervez nyári alkotótábort a Budapest Bábszínház. Lesz bábkészítés, kulisszajárás és a végén egy közös előadással rukkolnak elő a gyerekek.

2024 nyarán először rendez bábos napközis alkotótábort a Budapest Bábszínház. A táborban Varró Dániel A szomjas troll – Kis viking legendárium című kötetének világába kalandozhatnak el az alsó tagozatos gyerekek, készülve ezzel is a teátrum 2024/25-ös évadának első bemutatójára. A nagysikerű Túl a Maszat-hegyen, valamint a Líra és Epika után ugyanis Varró Dániel újabb művét mutatja be a Budapest Bábszínház szeptemberben. Az egyszemélyes előadás A szomjas troll című kötet három verses meséjét fűzi össze. Rendezője és zeneszerzője Cseri Hanna lesz, aki nemrég csatlakozott a társulathoz, mint zenei vezető. A 6 éven felülieknek szóló, élőzenés produkció az Ország Lili Stúdióban kerül majd színre.

Nyáron tehát azoknak a gyerekeknek, akik részt vesznek az alkotótáborban megelevenedik a varázslatos világ a Bábszínház titokzatos falai között. A hűvös fjordok közé „utaznak” majd, hogy vikingek, trollok és hasonló varázslények nyomába eredjenek. Kalandjaik során lakkaszörpöt kutatva bejárják a színház berkeit, elkészítik a saját troll-bábujukat, amelyek segítségével aztán elmesélhetik legendás közös hetüket egy igazi bábszínházi előadásban! Izgalmas feladatok várnak tehát a kicsikre, a bábkészítés és a kulisszajárás mellett sok-sok játék is lesz, a külső programok pedig a Városligetben, a Hunyadi téren és a Margitszigeten zajlanak majd.

A tábor vezetője Hirmann Blanka színházpedagógus, akinek a munkáját a színház alkotóművészei Virág Vivien tervező, Legány Réka Tünde bábmechanikus, és Kovács Judit/Csarkó Bettina színművészek segítik. A tábort egy igazi premier zárja, amelyet a szülők is megtekinthetnek majd.

Két turnus indul: július 1-5 / július 8-12, mindennap 9-17 óra között.

További infó és jelentkezés a Budapest Bábszínház honlapján és a Facebook-oldalán.

Fotó: Piti Marcell

Magyar Bábművészek Szövetsége

Állami- és magánbábszínházak, bábszínházi alkotók szövetsége.