Top
Image Alt

Kabóciádé Családi Fesztivál

Aktuális Kabóciádé Családi Fesztivál

Kabóciádé Családi Fesztivál

A Kabóciádé Családi Fesztivál Veszprém városának legnagyobb gyerekrendezvénye, közel három évtizede megtalálható a kulturális kínálatban. A világjárvány miatti egy év kihagyás arra ösztönzött bennünket, hogy újragondoljuk: új időpontban, július utolsó hétvégéjén kínáljunk minőségi szabadidőt nem csak a helyi családoknak, hanem az ország számos pontjáról érkezőknek, a Balatonnál nyaralóknak is.

A három napos rendezvényen mindenki Kabóciádé lakójává válik: kicsik és nagyok egyaránt együtt piknikeznek a királyi párral, Borókával és Habakukkal, akikkel sötétedéskor éjszakai kalandtúrán is részt vehetnek, és egész nap élvezhetik a színes kavalkádot: bábelőadásokat, koncerteket, kiállításokat, cirkuszi produkciókat, zárásként táncházat. Kitelepül a Kabóca Kuckó a legkisebbeknek való foglalkoztatóval. Kézműves foglalkozások és szabadtéri kreatív játékok gazdagítják a kínálatot.

Az évek során a rendezvény összművészeti fesztivállá vált, folyamatosan keressük a kapcsolatot a kortárs alkotókkal, hogy minél változatosabban mutassuk be a fiatal generációnak a művészi sokszínűséget.

A Kabóciádé helyszíne a Kolostorok és Kertek Rendezvénytér, amit az ország legszebb sétaútjának választottak. Veszprémvölgyben található, közel az Állatkerthez és a Viadukthoz. A rendezvény tiszteletben tartja a csodaszép környezetet és kihasználja annak minden adottságát: a jezsuita templomot, a volt kolostor romjait, a Séd-patak hídjait, a fesztivál látogatói által bejárt területeket, amit a fesztivál tematikája szerint feldíszítünk.

Fontos számunkra a fesztivál családias hangulatának megőrzése, melyet környezetvédelmi és fenntarthatósági elkötelezettség, valamint a zöld szemlélet is elmélyít.

Magyar Bábművészek Szövetsége

Állami- és magánbábszínházak, bábszínházi alkotók szövetsége.