Top
Image Alt

Véget ért a Magyarországi Bábszínházak Találkozója

Hírek Véget ért a Magyarországi Bábszínházak Találkozója

Véget ért a Magyarországi Bábszínházak Találkozója

Június 16-án lezárult a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozója Kecskeméten. A több mint 400 szakmai vendég részvételével lezajlott eseményen öt nap alatt 24 társulat mutatkozott be. 

A rendezvényt az egyetemi képzésben résztvevő végzős bábszínész hallgatók Anima című produkciója nyitotta meg június 11-én. A házigazda szerepét betöltő Ciróka Bábszínház a frissen elkészült Barguzin – lehullt csillag fénye című felnőtt darabbal aratott nagy sikert a szakmai közönség előtt. Az eseményhez ezúttal látványos kiállítás is kapcsolódott. A Magyar Képzőművészeti Egyetem és MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézet látványtervező hallgatóinak munkáiból kaphattak ízelítőt a résztvevők. A rendezvény kétnapos szabadtéri programsorozatában pedig népszerű vendégelőadások és szórakoztató ügyességi játékok várták a családokat a város főterén.

A találkozó fontos részét képezik a bemutatott előadásokat megvitató napi szakmai beszélgetések, amelyhez a résztvevő társulatok és a meghívott alkotók mellett már második alkalommal, a Színházi Kritikusok Céhe is csatlakozott. Izgalmas élménybeszámolókban tudósítottak naponta az eseményekről, és foglalták össze a látott előadásokkal kapcsolatos tapasztalataikat.

A Magyarországi Bábszínházak Találkozója nem versenyjellegű, a Magyar Bábművész Szövetség azonban minden alkalommal kiemel egy alkotót, akit kiemelkedő szakmai teljesítményéért elismerésben részesít. A 15. Találkozón a Szövetség díját Czéh Dániel nyerte el a Madarak nyelve (Bóbita Bábszínház), a Sárkányölő Sebestyén és A kisgömböc (KL Színház) című előadásokban nyújtott kimagasló színészi alakításáért.

A találkozó Facebook-oldala fotókkal, videókkal itt érhető el.

Magyar Bábművészek Szövetsége

Állami- és magánbábszínházak, bábszínházi alkotók szövetsége.