Top
Image Alt

Ismét a Győrköcöké a főszerep!

Hírek Ismét a Győrköcöké a főszerep!

Ismét a Győrköcöké a főszerep!

A 30 éves Vaskakas Bábszínház társulata 2022. július 1. és 3. között rendezi meg a 15. Győrkőcfesztivált. A fesztivál koncepciója változatlan: a cél, hogy egy hétvégére játszótérré változzon Győr egész belvárosa.

 

Győrkőcfesztivál 2022 Győr

Győrkőcfesztivál a Vaskakas Bábszínházzal
2022. július 1-3.
A Győrkőc mottója továbbra is: „10 helyszínen 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van” – vagyis a Győrkőcfesztivál minden, Győrbe látogató, Győrkőckarszalagot kiváltó 14 év alatti gyerek számára ingyenes. Ezen a három napon csak a gyerekekről szól minden. Felhőtlen mosollyal, szórakozással és napsütéssel várunk mindenkit! Újra a gyerekeké a főszerep! Győr belvárosa hatalmas játszótérré változik, a Vaskakas Bábszínház jóvoltából.

A főszervezők a korábbi évekhez hasonlóan 2022-ben is tematikusan, művészeti áganként helyezik el a fesztivál programjait a Belváros területén (Széchenyi tér, Kazinczy utca, Bécsi kapu tér, Vársétány, Várágyúk, Zechmeister utca, Rába kettős híd, Radó-sziget, Mihálkovics sétány). Fontosnak tartják a „zöld gondolat” megjelenését a fesztivál egész területén, valamint egy tematikus helyszínen is. Igy fogalmazódott meg a „Hetedhét művészet zöldben Győrben” gondolat, mely érzékletesen összefoglalja a szervezők szándékait.

Magyar Bábművészek Szövetsége

Állami- és magánbábszínházak, bábszínházi alkotók szövetsége.