Bábszínházi világnap a Kövér Béla Bábszínházban

Hírek Bábszínházi világnap a Kövér Béla Bábszínházban

Bábszínházi világnap a Kövér Béla Bábszínházban

A Kövér Béla Bábszínház március 21-én a bábművészet sokszínűségét hirdeti és ünnepli Szeged közterein minden évben, ez idén sem lesz másképp.

A szegedi bábszínház délelőtt és délután is izgalmas foglalkozásokkal készül közönségének; 10 órakor egy alsóvárosi óvodát látogat meg a társulat, ahol több turnusban tartják az interaktív játékokat a kicsiknek – lesz itt minden, ami lehetővé tesz egy őrületes kavalkádot, az igazán játékos délelőttöt!

A délutáni sáv is hasonlóan érdekesen telik majd, a társulat kettéválik, és 14:30 és 16:30 között több helyen is fellelhetőek lesznek.

Két színészük a Holdodiglan előadásból már jól ismert, Michac Gábor által tervezett kiméra bábokkal járja a szegedi helyi járatokat, beleolvadnak az iskolából vagy munkából hazafelé zötyögő tömegbe, ez szinte már-már hagyomány a szegedi járatokon ilyentájt. A városiak számára minden évben egy várva várt esemény ez, amikor a két humoros öreg felszáll a villamosokra, trolikat, néha útba ejtve piacot vagy nagyobb tereket is.

Eközben a társulat többi tagja a Széchenyi teret veszi birtokba, szintén délután fél 3 és fél 5 közt, ahol többállomásos játékos foglalkozással készülnek bárki, akárki és mindenki számára is! Aki jár hozzájuk bábszínházba, garantáltan ismerős arcokra bukkanhat: aki Kuflikupacot fedez fel, közös daltanulással és színezővel játszhat. Ha valaki a Szirén kikötőben találja magát, ott Floki ornitológus játékos előadását hallhatja a Tisza madárvilágáról. A Pintyőke porondon mindenféle du-du-dudálás, csörgő-börgő hangok megszólaltatása lesz a feladat. A bábállatkertben az elmaradhatatlan bábsimi is lesz, illetve a kreatív sarokban kitűzőt fognak készíteni minden érdeklődővel.

Szegediként tehát március 21-én érdemes lesz nyitott szemmel járni trolin, villamoson, délután fél 3 és fél 5 között pedig minden ovis és iskolás csoportot, családot vár a Kövér Béla Bábszínház a Széchenyi téren!